Évtizedes szakértelmünket latba vetve tervezzük meg logisztikai rendszerét, legyen szó raktártervezésről, készletgazdálkodásról vagy logisztikai hálózat megalkotásról. Lean és logisztikai tanácsadásunk keretében rész lehet egy általunk mentorált logisztikai fejlesztésben, tervezésben, ahol az alkotó erőforrást Ön biztosíthatja, mi pedig azt, hogy ne tévedjen le a kiválasztott útról az iránymutatásunk mellett.

Kereslet előrejelzés, készletgazdálkodás

Kereslet előrejelzés, készletgazdálkodás

Hogy milyen lesz az idő holnap? A mai szuperszámítógépek segítségével, még ha elképzelhetetlen számítási teljesítmény árán is, de már egészen pontosan előre lehet jelezni, mert azt a fizika törvényszerűségei határozzák meg. A hangsúly a törvényszerűségeken van, az emberi viselkedésben meglehetősen kevés törvényszerű működés tárható fel, és azok sem mindig a várt kimenetet adják. De mindezek ellenére mégis elérhetőek már olyan bizonyított algoritmusok, melyek nagyon jól előre tudnak jelezni bizonyos rendelési szokásokat, és akár még tanulni is képesek (pl.: a genetikus algoritmussal támogatott előrejelzési módszerek).

A kereslet-előrejelzés az előszobája annak, hogy készleteinket a lehető minimális szinten tudjuk tartani úgy, hogy ne sérüljenek a vevő-kiszolgálási elveink, illetve a készlettartás költsége is az ennek megfelelő minimális szintre süllyedhessen. A készletgazdálkodás stratégiájának megalkotása egy stratégiai fontosságú feladat, mert meghatározó lehet egy vállalat készletekben lekötött pénzeszköz állománya tekintetében.

Egyéb szakmai kérdésével forduljon szakértőnkhöz:

Antal Norbert
norbert.antal@leanlogisztika.hu

Lean logisztika