Lean audit

A Lean menedzsment vállalati szintű bevezetése egy nagyon komplex és sokrétű feladat, ráadásul (ha alaposan csináljuk) akkor egy nagyon hosszadalmas folyamatról beszélünk. Sokan a bevezetést követően kevesebb időt fordítanak a lean filozófia fenntartására és a lean eszközök alkalmazására.

Lean audit

Azt gondoljuk akár a bevezetési szakaszban, akár azt követően nagyon hasznos, ha időnként egy külső objektív szakértői szem vizsgálja át a vállalat folyamatait, és értékeli lean szempontok mentén. Ezen audit eredményeként egy átfogó értékelést kap folyamatai fejlettségéről, a lean alkalmazási mélységéről, valamint feltárjuk a rendszerben a főbb problémákat és veszteségeket.

Az audit eredményeként kijelöljük az általunk látottak alapján a főbb releváns fejlesztési irányokat, és vázoljuk az azokkal elérhető megtakarításokat is. Az audit eredményeként egy audit jelentést, valamint egy fejlesztési akciótervet adunk át ügyfeleink részére.

Miért válasszon minket Lean audit esetén?

  • Sokéves szakmai tapasztalattal rendelkezünk lean és termelési területen, az évek során valamennyi iparágban megismertük a legjobb gyakorlatokat, valamint több iparágban is végigvittünk lean bevezetési projekteket melyek segítségével rámutathatunk a gyakran előforduló hibákra és a lehetséges fejlődési területekre.
  • Mérőszámok segítségével szeretünk rámutatni a problémás területekre, mely számok által alátámaszthatókká válnak a megjelölt fejlesztések.


Rendelkezünk kidolgozott standard lean audit módszertanokkal
(5S, TPM, SMED, Visual Menedzsment, stb.), ugyanakkor minden projektben alkalmazunk egyedi az adott vállalathoz igényeihez illeszkedő módszertanokat is!

Egyedi árajánlattal vagy egyéb szakmai kérdésével forduljon szakértőnkhöz!

Sztrapkovics Balázs

Tetszett? Ossza meg másokkal is!