Rólunk

Eredet

Hazánkban úttöröként 2008-ban kezdtünk el foglalkozni a lean menedzsment logisztikai és szolgáltatási területen történő alkalmazásával. Ekkor kezdtünk el már szervezett formában is együttműködni a BME akkor még Közlekedésüzemi tanszékével, mely együttműködést folytattuk az Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek tanszékkel. A zászlónkra tűztük, hogy a logisztikai tervezésbe és folyamatfejlesztésbe is átemeljük a lean filozófia nyújtotta eszközöket, és módszereket. Ennek működőképességét, már több tucat projekt keretében sikerült is bizonyítanunk.

Az első évek projekttapasztalatai alapján elkezdtük felépíteni tréningrendszerünket, aminek eredményeként létrejött egy komplex lean-logisztikai tudást biztosító úgynevezett Tréningpiramis.

Szakértő gárdánk több évtizedes vállalati tervezői és tanácsadói tapasztalattal rendelkezik és a csapat egy része a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek tanszékének aktív oktatója. Számunkra fontos a tudásmegosztás éppen e célból a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen önálló lean tantárgyak keretében oktatjuk a következő generáció mérnökeit mind Bsc mind az Msc képzésben. Megalapítottuk, és szakmailag koordináljuk a Műegyetemen a Lean szakmérnök képzést, ahol vezető oktatóként jelennek meg trénereink és felelnek a képzés szakmaiságáért. (bővebben a képzésről: www.lean.bme.hu )

Az utóbbi években gyártó vállalatoknál végeztünk oktatási és tanácsadási tevékenységet, de elégedett ügyfeleink között a szolgáltató szektorban tevékenykedő cégek is találhatóak. A multinacionális cégeken kívül kis- és középvállalkozásoknál is bizonyítottuk az alkalmazott módszer hatékonyságát és tanácsadóink képzettségét.

Vállalatunk egyik fő célkitűzése, hogy a világszerte nagy népszerűségnek örvendő lean módszertant megismertesse a hazai vállalatokkal, és hozzá segítse ezen vállalatokat a folyamatos fejlődéshez, méghozzá az eredeti, japán forrásból származó tudás megosztásával.

Értékeink

Hosszú évek óta nyújtunk megoldást különböző profilú és méretű vállalatok logisztikai problémáira. Sikerességünk kulcsa értékeinkhez való feltétel nélküli ragaszkodásban rejlik.

Gyakorlatiasság: Tevékenységünk során folyamatosan törekszünk arra, hogy javaslataink tudományosan is megalapozottak legyenek, viszont az a bizonyos emberi tényező ezen elképzeléseinket módosíthatja. Ezáltal az ideális (elméleti optimális) megoldásra egy kiindulópontként tekintünk, viszont abban az iteratív folyamatban sem veszítjük szem elől, amíg megtaláljuk az Ügyfelünk fejlődéséhez szükséges legjobb, a gyakorlatban is működő, megoldást.

Kreativitás: A lételem. Vannak megbízások, amikor egy-egy fejlesztési lehetőségre, már elérhető alkalmazott, optimális megoldás, viszont a hozzánk beérkező esetek egy meghatározott részében egyedi igényekkel, és az ahhoz tartozó egyedi korlátozó feltételekkel találkozunk. Ilyen esetekben feladataink megoldásához több tudományterületen már sikerrel alkalmazott olyan módszerek, és eszközök kreatív kombinációjához nyúlunk, melyekkel elérhetjük a vágyott célt, az igény kielégítését.

Együtt gondolkodás: Célunk, hogy tetteink által az Ügyfeleink is egy magasabb minőségi szinten működhessenek. Mi azt valljuk, hogy ezt csak úgy érhetjük el, hogy mi is „belebújunk az Ügyfél cipőjébe”, hogy megértsük az igény valódi motivációját.

Úgy tartjuk, hogy az együtt gondolkodás az út abban, hogy ne csak megértsük, hanem meg is élhessük az Ügyfél kívánságát, és megfelelő szakmai iránymutatással a lehető legjobb, működő megoldást biztosítsuk számára.

Szakértelem: Hiszünk az élethosszig tartó tanulás, és fejlődés magasztos gondolatában, és mindennapjainkat is ennek megfelelően éljük. Megújulásunk egy bázisának tekintjük az aktuális szakirodalmak, publikációk, kutatási eredmények követését, alkotását. Teret és lehetőséget biztosítunk, hogy a nálunk tevékenykedők részt vegyenek előadóként, vagy hallgatóként akár külföldi, akár belföldi konferenciákon. Célunk, hogy mindig professzionális szakértelmet biztosíthassuk Ügyfeleink számára.

Értékteremtés: Az, amivel világunkat szebbé, egyszerűbbé, és élhetőbbé tehetjük. Egyértelmű célunk, hogy olyan értéket állítsunk elő Ügyfeleink számára, mely magasabb szolgáltatási színvonalat biztosít a Vevőik számára, alacsonyabb költségterhet Ügyfeleinknek, környezetkímélőbb működést világunk számára.

Egyedi árajánlattal vagy egyéb szakmai kérdésével forduljon szakértőnkhöz!

Sztrapkovics Balázs

Tetszett? Ossza meg másokkal is!