Referenciák

Kollégáink eddigi szakmai pályafutásuk során a következő cégeknél végeztek tanácsadói/rendszertervezői tevékenységet:

Lean fejlesztési projektek

Feladat: A teljes logisztikai rendszer lean típusú revideálása, KAIZEN megbeszéléseken keresztül a dolgozók szemléletmód-váltásának elősegítése, és a fejlesztésekbe való aktív bevonása. (kiemelt területek: göngyölegkezelő terület, marketing anyagokat tároló raktár, zárjegyezési folyamat, tehergépjármű megrakodási folyamat, hűtőgépszerviz, rakodólap menedzsment, termelés kiszolgálás szimulációs támogatása).

„A csapat teljesítménye, ambiciózus hozzáállása, együttműködési hajlandósága kiemelkedő volt, a projekt tagok egytől-egyig nagyon értékes munkát végeztek a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. számára.”

Nagy Zoltán
Coca-Cola HBC Magyarország Kft.
Országos Logisztikai és Szerviz vezető

Feladat: A lean szemlélet- és gondolkodásmód váltás elindítása, valamint a központi, cross-docking rendszerű telephely logisztikai rendszerének lean típusú fejlesztése, illetve a veszteséget okozó folyamatelemek eliminálása.

Feladat: A központi cross-docking raktár költözéséhez kapcsolódó új logisztikai folyamatokhoz fűződő elrendezés és folyamattervezés.

„A munka, melyet a Lean-es kollegák elvégeztek, nagyban segítette az operációs folyamataink hatékonyságának növelését. Az elvek, melyeket megfogalmaztak, a napi gyakorlatba is könnyen áthelyezhetőek, így növelve a cégünk által nyújtott szolgáltatás színvonalát. A jövőben is számítunk munkájukra!”

Kis László
trans-o-flex Hungary Kft.
Logisztikai igazgató

Ghibli

Feladat: A Ghibli Kft., Siemens számára nyújtott, logisztikai folyamatainak helyzetrögzítését követően a rendszer szűk keresztmetszeteinek feltárása és számszerűsítése. Cél, hogy a Ghibli Kft. a Siemens JIT beszállítójává válhasson.

Feladat: Raktári operatív folyamatok, áruelrendezés-tervezés és tárolóhely-felhasználás fejlesztése, lean szemlélet elterjesztése.

Dunafin

Feladat: Az alapanyag be- és kiszállítási folyamatok, valamint a termelést kiszolgáló rendszer lean típusú fejlesztése. (kiemelt terület: anyagmozgató gépszám meghatározás)

„Az elvégzett munka nagyban segítette a cég logisztikai folyamatainak racionalizálását és jelentős költségmegtakarítást eredményezett a Dunafin számára. A gördülékeny kommunikáció, a csapat hozzáállása illetve az egyedi igényekhez való alkalmazkodása tette lehetővé a projekt sikerét…”

Király Zsuzsanna
Dunafin Gyártó és Szolgáltató Kft. (delfortgroup)
Humánerőforrás vezető

Feladat: Az alapanyag lehívás-ütemezés, és a beszállítással kapcsolatos működés lean típusú fejlesztése, különös tekintettel a beszállítóknál alkalmazható gyűjtő milkrun-ok tervezésére.

Feladat: A külső raktár folyamatainak logisztikai auditja, mintavételes munkanapfelvétel, és ciklusidőmérés alapján a főbb veszteségek feltárása, fejlesztési irányok kijelölése.

Feladat: A termelési anyagellátást végző Milkrun rendszer felülvizsgálata, és fejlesztési koncepciók kidolgozása. A koncepciók validáltatása szimulációs modell segítségével, majd a szimuláció eredményei alapján kiválasztott koncepció bevezetése.

Feladat: A lean menedzsment teljes körű vállalati bevezetése. A lean termelési rendszer kialakítása. Differenciált lean tréningek megtartása valamennyi dolgozó számára. Hat kijelölt területen kaizen workshopok moderálása irányítása. Lean daily menedzsment rendszer kialakítása, vállalati stratégia megalkotása.

Feladat: 2 napos lean alaptréning megtartása a vállalat logisztikai, termelési közép- és felső vezetői számára. Ezt követően a lean menedzsment teljes körű bevezetése a termelés, logisztika és karbantartás területén.

Feladat: A teljes értéklánc folyamat átfogó lean szemléletű vizsgálata, problémáinak, veszteségeinek definiálása, értékáram elemzésének elkészítése, ezek alapján közép-, és hosszabb távú rendszerfejlesztési igények specifikációjának elkészítése.

Feladat: 2 napos lean alaptréning megtartása a vállalat logisztikai, termelési közép- és felsővezetői számára. Ezt követően a lean menedzsment teljes körű bevezetése a vállalat valamennyi területén. Lean daily management kialakítása.

Feladat: A szállítási feladatok felvételének adminisztrációjának, valamint elvégzésének teljes körű lean fejlesztése, cél a vevőorientált folyamatok kialakítása.

Feladat: A vállalati folyamatainak (igény beérkezéstől a kiszállításig) átfogó lean szemléletű vizsgálata, problémáinak, veszteségeinek definiálása, közép-, és hosszabb távú folyamatfejlesztési javaslatok kidolgozása.

Lean tréningek és workshopok

Feladat: A BME Lean szakmérnöki képzésén való előadói és tantárgyfelelősi részvétel, gyakorlati szimulációk és esettanulmányok bemutatása. Szkadolgozati témavezetések, folyamatos tananyagfejlesztések elvégzése. Bővebben a lean szakmérnöki képzésről:  https://lean.bme.hu/

Feladat: 2 napos lean alaptréning megtartása logisztikai operátorok és középvezetők részére, majd két kiválasztott területen egy-egy napos fejlesztési workshop mentorálása, moderálása.

Feladat: 2 napos lean alaptréning megtartása a vállalat logisztikai, termelési közép- és felsővezetői számára.

Feladat: 2 napos 5S ergonómia tréning megtartása a vállalat logisztikai, termelési közép- és felsővezetői számára.

Feladat: 2 napos lean alaptréning megtartása a vállalat logisztikai, termelési közép- és felsővezetői számára

Feladat: 2 napos lean alaptréning megtartása a vállalat logisztikai, termelési közép- és felsővezetői, valamint terméktervezői számára.

Feladat: 4 napos a lean alapjait átfogóan bemutató tréning megtartása a vállalat logisztikai, termelési közép- és felsővezetői számára.

Feladat: 2 napos lean alaptréning megtartása a vállalat logisztikai, termelési közép- és felsővezetői, számára 3 csoportban, valamint egy egynapos vezetői tréning megtartása.

Feladat: 6 napos lean ambassador tréning megtartása a vállalat logisztikai, termelési és irodai közép- és felsővezetői, számára 2 csoportban

Feladat: 2 napos folyamatelemző haladótréning megtartása a vállalat logisztikai, termelési közép- és felsővezetői számára, folyamatfejlesztési workshopokkal és esettanulmányokkal.

Feladat: Egynapos lean alapok tréning tartása a vállalat közép- és felsővezetői számára.

Feladat: 4 napos a lean alapjait átfogóan bemutató tréning megtartása a vállalat logisztikai, termelési közép- és felsővezetői számára.

Feladat: 2 napos intenzív kaizen-workshop előkészítő képzés a vállalat középvezetői szintjének angol és magyar nyelven egyaránt.

Feladat: Kaizen workshop szervezés, és vezetése a PEEM (Pick by light, Multi light komissiózó rendszer) területi utántöltési folyamat fejlesztéséért.

Feladat: Kaizen workshop szervezés, és vezetése a nagykereskedelmi partnereket kiszolgáló folyamatokra specifikálva.

Feladat: Kanban bevezetést támogató előképzés, majd workshop tartása a logisztikai menedzsment számára.

Feladat: 50 órás lean alap képzés a raktári operáció, és adminisztrációs dolgozók részére.

Feladat: Lean Logisztikai Mestertréning tartása a vállalat középvezetői számára.

Feladat: A TÜV-Rheinland Működésfejlesztési menedzser képzésén való tréningek tartása.

Feladat: Szakmai csapatépítő tréningek tartása, 2012-től évente kisebb játékos lean feladatokkal szimulációkkal.

Egyedi árajánlattal vagy egyéb szakmai kérdésével forduljon szakértőnkhöz!

Sztrapkovics Balázs

Tetszett? Ossza meg másokkal is!