Kezdőlap 1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 7-9.

Logisztikai kontrolling

Ön is biztosan kíváncsi, hogy az egyes folyamatainak mi a valós költsége. Megéri címkézni? Érdemes kétszer ellenőrizni?  Jó ez a csomagolás? Ezen kérdések eldöntéséhez ismerni kell a folyamatok pontos költségét. Viszont az egyes folyamatok költségelemeinek feltárásához valamint kielemzéséhez kifinomult eszközrendszerre, módszertanokra van szükség.

Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy szeretnénk mérni a raktári (vagy egyéb logisztikai) folyamatok hatékonyságát, de egyrészt nem áll rendelkezésre ehhez megfelelő mérőrendszer (rosszabb esetben nem lehet mérni a folyamatokat, ekkor az alapoktól kell indulni) illetve ezeket az információkat nem is tudjuk hogyan eljuttatni a megfelelő személyekhez, nincs erre kiépült rendszer. A lean menedzsment egyik fő gondolata a költségszemlélet, azonban a költségalapú döntésekhez szükséges az egyes költségelemek pontos ismerete.

Továbbá igényként merülhet fel, hogy adott esetben napon belül is be tudjunk avatkozni a folyamatok menetébe, amennyiben azt látjuk, hogy a jelenlegi metódus nem lesz elegendő a napon belül kitűzött (és Vevőink irányába vállalt!) célszámok eléréséhez. A mérés specifikálásától kezdve, a megjelenítő felületek kialakításáig teljes spektrumában képesek vagyunk segítséget nyújtani Önnek, hogy Ön mindig aktuális képet kapjon az operáció működéséről, ennek megfelelően tudjon tervezni és hiteles be-számolókat készíthessen a menedzsment vagy éppen a tulajdonosok felé. Az egyes folyamat elemek időigényének ismerete lehetővé teszi az értékáram térkép felvételét, majd a felvett helyzet alapján az optimalizációt.

 

Egyéb szakmai kérdésével forduljon szakértőnkhöz:

Sztrapkovics Balázs
balazs.sztrapkovics@leanlogisztika.hu
+36 70 558 92 24

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
Kapcsolat