Minőség-ellenőrzés II. – LEAN & GREEN tippsorozat #3

A Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után!

 

Minőség-ellenőrzés II.

Bár a gyártó cégek elsősorban a költségcsökkentésre és a hatékonyságnövelésre fókuszálnak, nem szabad elhanyagolniuk ezek mellett a minőség-ellenőrzést sem. Amennyiben ezt a területet figyelmen kívül hagyják, akkor az hibákhoz és hulladékok keletkezéséhez fog vezetni, melyeket utólag kezelni, vagy pedig megsemmisíteni kell. Több helyre lesz szükség, ha ezeket a hibás termékeket vagy hulladékokat tárolni kell, így növekedni fog az az energiafelhasználás is, amit a fűtésre, hűtésre és világításra kell fordítani.

Fontos megtalálni a helyes megoldást ebben a szituációban, hiszen az ezáltal elérhető pénzügyi és környezeti előnyök a vállalkozások számára hosszú távú megoldást fognak jelenteni, és nem pedig rövid távú problémaként fognak jelentkezni.

Tetszett? Ossza meg másokkal is!

További bejegyzések

Milkrun
Blog

Milkrun #1.: Bevezetés

Újabb cikksorozatunk fókuszában a milkrun áll, több részen keresztül fogjuk boncolgatni a rendszer működését, a benne rejlő lehetőségeket, és esettanulmányok segítségével szemléltetni is fogjuk a hatékonyságát.

Tovább olvasom »