Multifunkciós berendezések – LEAN & GREEN tippsorozat #6

A Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után!

 

Multifunkciós berendezések

A keletkező hulladékok mennyiségének csökkentésére, illetve energia-megtakarítási megfontolások miatt használjunk multifunkciós gépeket! Az irodai és logisztikai berendezések és eszközök mérgező anyagokat tartalmaznak, melyekre mind a gyártásuk, mind pedig élettartamuk végén az ártalmatlanításuk során figyelmet kell fordítani, és kezelni kell azokat, hogy ne okozzanak környezeti károkat.

Tehát minél kevesebb gépet használunk működésünk során, annál kisebb lesz az ökológiai lábnyomunk, és annál kevesebb időt kell pazarolnunk külön-külön az egyes berendezések használatára is egyaránt.

Éppen ezért fontoljuk meg a többfunkciós gépek használatát, hiszen ezek egyszerre képesek például másolni, szkennelni, faxolni és nyomtatni, de más, többfunkciós gépek használatával hasonlóképpen képesek leszünk csökkenteni költségeinket és az egyes tevékenységek elvégzéséhez szükséges időt is.

Tetszett? Ossza meg másokkal is!

További bejegyzések