„Zöld” erőfeszítések – LEAN & GREEN tippsorozat #8

A Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után!

 

„Zöld” erőfeszítések

Nem szabad elhanyagolni a minőséget akkor sem, amikor „zöld” erőfeszítéseket tesz egy-egy cég. Általánosságban véve a gyártó cégek a költségeik csökkentését és a hatékonyságuk növelését tűzik ki legfőbb céljuknak, azonban eközben gyakran háttérbe szorul a minőség-ellenőrzés ezeknél a cégeknél.

Amennyiben a minőség-ellenőrzés háttérbe szorul, a legtöbb esetben elkezd növekedni a folyamatok során felmerülő hibák száma, illetve egyre nagyobb számban kezd el megjelenni jelentősebb mennyiségű hulladék is, melyet valamilyen formában kezelni kénytelen az adott cég – ez pedig egyértelműen többletköltséget jelent, amivel éppen a „zöld” erőfeszítések által elért nyereségtől esik el a cég.

Tetszett? Ossza meg másokkal is!

További bejegyzések

Logisztika tippek
Blog

Lean logisztika tippek

Folyamatosan érdeklődő blogolvasóink, és minket a blog által egyéb online színtereken is követők számára összeállítottunk egy 17 pontból álló logisztika tipp gyűjteményt.

Tovább olvasom »